Sektor gastronomiczny

Galley Steward (pozycja otwierająca)

Pomocnik kuchenny jest odpowiedzialny za czyszczenie wszystkich miejsc pracy związanych z przygotowaniem żywności na pokładzie w tym kuchni oraz zmywarek do naczyń, zgodnie z przepisami USPH. Do zadań pomocnika kuchennego należy także przestrzeganie zasad segregacji odpadów oraz ich transportu do punktu ich utylizacji.

Wymagania: podstawowa znajomość języka angielskiego, chęć do pracy, dobra kondycja fizyczna
Dodatkowe atuty: doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku

Potwasher (pozycja otwierająca)

Odpowiedzialny jest za czyszczenie i porządkowanie naczyń, garnków, rondli i innych przyborów kuchennych i sprzętu..

Wymagania: znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym, chęć do pracy, dobra kondycja fizyczna
Dodatkowe atuty: doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku

Pomocnik Kucharza

Asystuje szefowi kuchni i kucharzom w kuchni a także na stacjach wydawania żywności.

Wymagania: znajomość języka angielskiego, minimum rok doświadczenia jako pomocnik kucharza w kuchni restauracyjnej bądź hotelowej, uznawany przez armatora Certyfikat Kucharza
Dodatkowe atuty: doświadczenie w pracy na statku na podobnym stanowisku

Commis Cook

Kucharz przygotowuje i gotuje wszystkie potrawy z menu serwowane we wszystkich restauracjach na statku. Są to potrawy z różnych rejonów świata niejednokrotnie podawane sezonowo. 

Wymagania: bardzo dobra znajomość języka angielskiego, minimum dwa lata doświadczenia w kuchni restauracyjnej bądź hotelowej, uznawany przez armatora Certyfikat Kucharza
Dodatkowe atuty: doświadczenie w pracy na statku na podobnym stanowisku

Sous Chef

Zastępca Szefa Kuchni zapewnia profesjonalne przygotowanie i dystrybucję posiłków zgodnie z instrukcją Szefa Kuchni. Jest w gotowości by przejąć obowiązki Chef’a de Partie podczas jego nieobecności.

Wymagania: bardzo dobra znajomość języka angielskiego, dwa lata doświadczenia w kuchni restauracyjnej albo hotelowej na podobnym stanowisku, uznawany przez armatora Certyfikat Kucharza
Dodatkowe atuty: doświadczenie w pracy na statku na podobnym stanowisku, znajomość innych języków obcych

Żródło: https://astrallimited.pl/pl/sektor-gastronomiczny/